Vacatures

Vacature Project-/Accountmanager De VoorzieningenWijzer

Regio Midden/West Nederland

Onnodige armoede. Kan dat een beetje minder?

Het verrast je misschien, maar er is veel onnodige armoede in Nederland. En met onze aanpak ‘De VoorzieningenWijzer’ verminderen we die. Hoe? Door huishoudens met een laag inkomen te helpen met het vinden en aanvragen van regelingen waar ze simpelweg recht op hebben. En door bijvoorbeeld een beter passende zorgverzekering te vinden. In een persoonlijk gesprek, met onze unieke applicatie. We verminderen hiermee risico’s voor het huishouden en zorgen voor meer financiële ruimte en rust.

Dit doen we in opdracht van gemeenten en woningcorporaties, inmiddels in bijna 50 gemeenten. In elke gemeente zetten we een samenwerking op tussen gemeente, woningcorporatie(s) en welzijnswerk. We bepalen samen hoe deelnemers voor De VoorzieningenWijzer worden gevonden, we leiden lokale consulenten op en we zorgen voor financiering.

Landelijke implementatie

Sinds juni 2020 is De VoorzieningenWijzer geaccrediteerd door SchuldenlabNL als 1 van de 5 lokaal bewezen en effectieve interventies in het kader van armoedepreventie. En in oktober heeft Koningin Máxima zich via een werkbezoek laten informeren over De VoorzieningenWijzer. Mede door deze erkenning kiezen steeds meer gemeenten voor De VoorzieningenWijzer en maken deze onderdeel maken van hun armoedebeleid.

Samen met ons onnodige armoede verminderen?

Doordat het aantal gemeenten dat De VoorzieningenWijzer inzet snel groeit, zoeken wij op korte termijn een nieuwe project-/accountmanager om ons team te versterken. Lijkt het jou leuk om gemeenten en woningcorporaties te overtuigen van de aanpak van De VoorzieningenWijzer, samen met hen te bepalen wat lokaal de beste manier is om De VoorzieningenWijzer in te zetten en ze op weg te helpen in een opstartproject? Wil jij meedenken over hoe De VoorzieningenWijzer nog beter kan worden?

De functie

Als project-/accountmanager ben je zelfstandig verantwoordelijk voor het overtuigen van nieuwe gemeenten en woningcorporaties om De VoorzieningenWijzer in te zetten. Je helpt deze partijen met de lokale implementatie en blijft daarna hun aanspreekpunt voor vragen en verbeteringen.

Dit zijn je taken

Jij leidt de projecten die onder jouw verantwoordelijkheid vallen. Je overtuigt de beleidsmakers bij gemeenten en woningcorporaties, en enthousiasmeert en creëert draagvlak bij de medewerkers die aan de slag gaan met De VoorzieningenWijzer. Vervolgens help je de lokale partijen om vanuit hun bestaande samenwerkingsverbanden en structuren De VoorzieningenWijzer te implementeren. En houd je contact om waar nodig ondersteuning te blijven geven.

Je pakt de regie waar nodig en bent de verbindende schakel tussen de verschillende partijen (bijv. gemeenten, woningcorporaties, welzijnswerk). Jij weet problemen goed in te schatten en oplossingen voor te stellen. Je werkt graag samen en denkt actief mee over het doorlopend verbeteren en doorontwikkelen van De VoorzieningenWijzer.

Wat verwachten wij van jou

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Woonachtig in het midden of westen van het land
 • Ervaring met projectmatig werken
 • Omgevingsbewust, oog voor de verschillende belangen van partijen waarmee je te maken hebt en wat er in hun context speelt
 • Anderen voor jouw standpunten en ideeën weten te winnen en draagvlak creëren
 • Op effectieve wijze doelen en prioriteiten bepalen
 • Sociaal ingesteld en gericht op samenwerken
 • Affiniteit met het sociaal domein is een pre

Dit mag je van ons verwachten

 • Een marktconform salaris
 • Contracturen in overleg tussen 24 en 40 uur
 • 27 vakantiedagen (obv 40 uur)
 • Reiskostenvergoeding (eventueel leaseauto)
 • Vergoeding voor telefoon / internet
 • Opleidingsmogelijkheden in overleg

Enthousiast?

Je motivatiebrief en CV ontvangen we graag vóór 18 januari 2021. Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact op met Martijn Boer op 06-10106752 of martijn.boer@zorgweb.nl. Voor meer info zie: www.devoorzieningenwijzer.nl en www.zorgweb.nl.