De VoorzieningenWijzer

Consumenten besparen fors na persoonlijk advies

Samen met gemeenten en woningcorporaties helpt zorgweb consumenten met persoonlijk advies geld besparen op zorg, energie en belastinguitgaven. Daarbij wordt ook gekeken naar mogelijkheden om toeslagen, regelingen (voor minima) en zorg beter te benutten. Hiervoor is in 2017 De VoorzieningenWijzer gelanceerd. Consumenten besparen hierdoor in de praktijk al snel enkele honderden euro’s per jaar en krijgen beter toegang tot zorg.

De VoorzieningenWijzer helpt mensen bewust keuzes te maken en beschikbare voorzieningen beter te benutten. Dit gebeurt met persoonlijke, professionele ondersteuning op basis van een speciaal ontwikkelde applicatie. De jarenlange ervaring van zorgweb met advies en vergelijkingen van zorgverzekeringen en zorgaanbieders wordt hiervoor ook benut voor besparingen op energiekosten en belastinguitgaven (inclusief toeslagen en regelingen voor minima).

Om deze besparingen te realiseren, krijgen consumenten persoonlijk advies. Daarvoor worden bij hen thuis de huidige kosten, wensen en hun situatie besproken. De VoorzieningenWijzer toont vervolgens waar iemand recht op heeft en waar mogelijkheden liggen om geld te besparen of voorzieningen beter te benutten. Nieuwe voorzieningen kunnen ook direct voor een consument worden aangevraagd.

Om welke voorzieningen gaat het?

De Voorzieningenwijzer vergelijkt en geeft advies over:

  • Zorgverzekering
  • Energieleverancier
  • Aangifte Inkomstenbelasting
  • Minimaregelingen
  • Toeslagen

Wie gebruiken De VoorzieningenWijzer?

Deze besparingsservice wordt consumenten gratis aangeboden via hun gemeente of woningcorporatie. Zo worden huurachterstanden voorkomen en wordt de druk op lokale schuldhulpverlening verlicht.

Voorbeeld uit de praktijk

Bekijk hoe De VoorzieningenWijzer werkt.

Meer weten over De VoorzieningenWijzer?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van De VoorzieningenWijzer? Neem dan contact op met: Martijn Boer, devoorzieningenwijzer@zorgweb.nl.