Collectiviteit Lifecycle Management

CLM ontzorgt verzekeraar met collectieve contracten

zorgweb helpt zorgverzekeraars en intermediairs met vermarkten, instroom en beheer van collectieve contracten voor organisaties en hun (potentiële) deelnemers. Met ons Collectiviteit Lifecycle Management (CLM) zijn verschillende advies- en vergelijkingstools beschikbaar voor acquisitie van de collectiviteit, deelnameverhoging en behoud van deelnemers binnen de collectiviteit.

Voor zorgverzekeraars is het acquireren van een (werkgevers)collectief en het werven en behouden van deelnemers vaak intensief. Met ons CLM-programma ontzorgen wij aanbieders van collectieve contracten met diverse hulpmiddelen. In alle fasen: van het acquisitieproces met collectieve contracten – door collectief aanbod te vergelijken en overzichtelijk en transparant te presenteren – en het werven van deelnemers tot en met het behoud van deelnemers.

Hulpmiddelen bij collectiviteit

Deze tools zijn beschikbaar voor CLM:

  • Accountmanagement analysetool: Hiermee kan voor werkgevers online productvergelijking op maat worden samengesteld, op basis van eigen USP’s en met onafhankelijke polis- én zorginkoopdata van zorgweb. Gebruikers kunnen binnen het CLM-programma ook extra uitgebreide vergelijkingen en analyses maken binnen het totale aanbod van (collectieve) zorgpolissen in Nederland.
  • Vergelijkingsapplicatie consumenten: Hiermee kunnen (potentiële) deelnemers collectieve zorgpolissen onderling vergelijken (dekking en regionaal gecontracteerd zorgaanbod) en een vergelijking maken met hun bestaande polis. Ook de aanvraag voor een verzekering wordt hierbij gefaciliteerd.
  • Prolongatiecheck: Met deze serviceapplicatie voor consumenten kunnen verzekeringswensen van potentiële en bestaande deelnemers het hele jaar worden verzameld. Zo kan proactief een passend aanbod worden gedaan, zodra alle premies voor het nieuwe overstapseizoen bekend zijn.

Wie gebruiken CLM?

Dit zijn:

  • Verzekeraars
  • Intermediairs

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van CLM? Neem dan contact op met: Peter Zuidhof, peter.zuidhof@zorgweb.nl.